NODAVLAT TIBBIYOT MUASSASALARIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - O‘rmonov Xasanboy; Valiyeva Elsevarxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston sharoitida nodavlat tibbiyot muassasalarida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Nodavlat tibbiyot muassasalarining huquqiy asoslari, tashkil etish tartibi hamda moliyaviy faoliyatini yuritish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, buxgalteriya hisobining boshqaruv va moliyaviy nazoratdagi o‘rni, daromad va xarajatlarni alohida hisobga olish zarurati asoslab berilgan. O‘zbekiston sharoitida mavjud muammolar ko‘rsatilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.