XORIJIY TILNI O‘QITISHDA INTEGRATIV-KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA RAQAMLI VA KOMMUNIKATIV MODELNI JORIY ETISH - Shahzoda Ibodova Mirsalim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy tilni o‘qitishda integrativ-kompetensiyaviy yondashuv asosida ishlab chiqilgan raqamli-kommunikativ model ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqotda zamonaviy metodologik qarashlar, xususan kommunikativ yondashuv, CLIL, task-based learning va raqamli pedagogika tamoyillari sintez qilinib, amaliy natijalar bilan boyitilgan innovatsion model taklif etiladi. Model o‘quvchilarning lingvistik, sotsiolingvistik va pragmatik kompetensiyalarini kompleks rivojlantirishga qaratilgan.