KORPORATIV MOLIYAVIY BOSHQARUVDA KAPITAL TUZILMASINI OPTIMALLASHTIRISH: STRATEGIYALAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Sharipov Ismoil Farrux o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada kapital tuzilmasini tanlashning nazariy yondashuvlari, WACC ko‘rsatkichi orqali qiymat yaratish mantiqi, qarz sig‘imi va likvidlik buferi, instrumentlar portfeli, qayta moliyalashtirish va risklarni boshqarish mexanizmlari tahlil qilinadi. Amaliy qismda maqsadli leverage siyosati, ssenariy va stress-test, kovenantlar, muddatlar “narvon”i, gibrid instrumentlar hamda dividend va qayta sotib olish qarorlari integratsiyasi bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Yondashuv natijasi sifatida korporativ boshqaruv organlari uchun qaror qabul qilish algoritmi va monitoring indikatorlari taklif etiladi.