URBANIZATSIYA VA TOPONIMIYA - Usmonova Sofiyaxon Alimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada onomastika va uning muayyan sohalari orasida umumiylik-xususiylik munosabatlari, urbanizatsiya jarayoni, uning asosiy ko‘rsatkichi bilan bog‘liq shaharliklar sonining o‘sishi va jami aholi tarkibida shahar aholisi salmog‘ining ortib borishi, shahar atamasining izohi, O‘zbekistonda shaharlar funksional turlariga ko‘ra 9 ga bo‘linishi, aholi manzilgohlarini shahar toifasiga o‘tkazish ma’lum qonuniy tartibda amalga oshirishi, ma’lum chegaraning belgilanishi, Qo‘qon shahri tarkibiga o‘tkazilgan hududlar, shahar geografik maydonining kengayishi bilan uning tarkibiga kirgan MFYlar, alohida mahalla nomi sifatida qo‘shilgan toponimik obyektlarning nomlash, qayta nomlash asoslari haqida fikr yuritilgan.