LOGOPEDIK MASHG‘ULOTLARDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - QURANBAYEVA MUXTASAR SULTANBAYEVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich ta’lim yoshidagi bolalarda nutq rivojini mustahkamlash jarayonida logopedik mashg‘ulotlarda innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv ta’lim dasturlari, raqamli qurilmalar, multimedia vositalari va sun’iy intellektga asoslangan mashg‘ulotlar orqali bolalarning nutq nuqsonlarini aniqlash va tuzatishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagogik amaliyotdagi misollar yordamida innovatsion texnologiyalarning nutq rivojiga ta’siri, ularning individual yondashuvni rivojlantirishdagi roli va samaradorligi yoritiladi.