OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDA (ROSSIYA, TURKIYA VA QOZOG‘ISTON) TAKTIK USULLAR: HUQUQIY ASOS VA AMALIY YONDASHUVLAR - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ommaviy tartibsizliklarni bartaraf etish jarayonida qoʻllaniladigan taktik usullar Rossiya, Turkiya va Qozogʻiston tajribasi asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida jamoat tartibini saqlash bo‘yicha huquqni muhofaza qiluvchi organlarning faoliyati, ommaviy tartibsizliklarni oldini olish hamda ularni bartaraf etishda qoʻllaniladigan operativ-taktik yondashuvlar o‘rganildi. Shuningdek, mazkur davlatlarda amal qilayotgan normativ-huquqiy hujjatlar asosida huquq-tartibot organlarining vakolatlari, maxsus vositalardan foydalanish tartibi hamda olomonni boshqarishning zamonaviy usullari tahlil qilindi.