ZAMONAVIY JANGLARDA UCHUVCHISIZ UCHISH APPARATLARINI QOʻLLASHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy harbiy mojarolar va jangovar operatsiyalarda uchuvchisiz uchish apparatlari (UUA)dan foydalanishning taktik, texnik hamda operativ xususiyatlari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda harbiy texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida uchuvchisiz tizimlar zamonaviy qurolli kuchlar faoliyatining muhim elementiga aylandi. Maqolada UUAlarning razvedka olib borish, nishonlarni aniqlash, zarba berish hamda jang maydonida axborot ustunligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, dron texnologiyalarining maxsus vazifalarni bajaruvchi qo‘shinlar taktik faoliyatiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, uchuvchisiz apparatlar zamonaviy janglarning samaradorligini oshiruvchi muhim omil hisoblanadi.