XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASIDA OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BOSHQARISH TAKTIKASI - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada xorijiy davlatlar tajribasida ommaviy tartibsizliklarni boshqarish va bartaraf etishning taktik usullari tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda ommaviy tartibsizliklar jamoat xavfsizligiga jiddiy tahdid soluvchi ijtimoiy hodisalardan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida rivojlangan davlatlarning huquqni muhofaza qiluvchi organlari tomonidan qo‘llanilayotgan operativ-taktik yondashuvlar, olomonni boshqarish usullari hamda huquqiy mexanizmlar o‘rganildi. Shuningdek, ommaviy tartibsizliklarni oldini olish va ularni bartaraf etishda qo‘llaniladigan zamonaviy texnologiyalar, kommunikatsiya strategiyalari va profilaktik chora- tadbirlar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ommaviy tartibsizliklarni samarali boshqarish uchun tezkor boshqaruv tizimi, kuch ishlatishning mutanosibligi, muzokara mexanizmlari hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi.