2-SINF ONA TILI DARSLARIDA MULTIMEDIYALI VOSITALARDAN FOYDALANISH. BOLA NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA MULTIMEDIYALI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Obidjonova Ruxshona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutqini rivojlantirish jarayonida multimediya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati yoritiladi. Xususan, 2-sinf ona tili darsligi materiallari asosida multimediya vositalarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Dars jarayonida audio, video, animatsiya va interaktiv taqdimotlardan foydalanish o‘quvchilarning nutqiy faoliyatini faollashtirishi, so‘z boyligini oshirishi hamda fikrni izchil ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirishi misollar orqali asoslab beriladi.