UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA INKLUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISHDA O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Xayrullayeva Dilnoza Latif qizi; Utayeva Iroda Baxodirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida inkluziv ta’limni samarali tashkil etishda o‘qituvchining pedagogik kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan ya’ni inklyuziv ta’lim sharoitida pedagogning kasbiy tayyorgarligi, metodik mahorati, psixologik bilimlari hamda individual yondashuvni amalga oshirish qobiliyati muhim omil sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy rivojlanish yo‘nalishlari va zamonaviy ta’lim talablariga mos kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlari ochib berilgan.