RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MILLIY RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Saipova Dilnoza Shuxratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida milliy rivojlanish strategiyalarining nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiyaning iqtisodiy o‘sishga ta’siri, milliy iqtisodiyotda raqamli texnologiyalarni joriy etish muammolari hamda ularni bartaraf etish strategiyalari o‘rganildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalarni rivojlantirish, innovatsion infratuzilmani kengaytirish va inson kapitalini rivojlantirish milliy iqtisodiy o‘sishning muhim omillaridan hisoblanadi.