EKSPORTNI RIVOJLANTIRISHDAGI BUGUNGI MUAMMOLAR - Usmanova Dilnoza Xodjimuratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada eksportni rivojlantirish jarayonida yuzaga kelayotgan zamonaviy muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda global savdo sharoitlari, logistika xarajatlari, mahsulot raqobatbardoshligi, institutsional cheklovlar va moliyaviy omillar o‘rganildi. O‘zbekiston misolida eksport tarkibi va uning diversifikatsiya darajasi baholandi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, eksportning barqaror o‘sishi uchun yuqori qo‘shilgan qiymatli mahsulotlar ulushini oshirish, logistika infratuzilmasini rivojlantirish va eksportni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini takomillashtirish zarur.