YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA SANOAT SIYOSATINING AHAMIYATI - Farmonova Maftuna Nopulat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada yashil iqtisodiyot sharoitida sanoat siyosatining nazariy va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Global ekologik tahdidlar, resurslar tanqisligi hamda uglerod chiqindilarini qisqartirish zarurati sanoat siyosatini transformatsiya qilishni talab etmoqda. Tadqiqotda xalqaro tajriba (United Nations Environment Programme, OECD, World Bank) hamda O‘zbekiston misolida yashil sanoat rivojlanishining ustuvor yo‘nalishlari o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida tahlil diagramma va jadval ko‘rinishida berildi.