YODNING INSON ORGANIZIMIGA TASIRI - Isaqova Dilnoza Toshevna; Zayniddinova Diyora Rustamjon qizi; Mirsaliyeva Maftuna Azamat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada yodning inson organizmdagi ahamyati haqida, inson organizmida yod miqdorining ko’payib ketsa organizmda qanday o’zgarishlarga olib kelishi, yoki yod miqdori kamaysa qanday o’zgarishlar sodir bo’lishi, va qanday kasalliklar kelib chiqishi va organizmga yodni nimalardan olishi,haqida batafsil malumotlar keltirilgan.