BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MUAMMOLI VAZIYAT YARATISH ORQALI O‘QUVCHILAR BILISH FAOLLIGINI OSHIRISH METODIKASI - Jumayev G‘ayrat Abdulloyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Samarqand davlat pedagogika instituti magistranti Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida muammoli vaziyat yaratish orqali o‘quvchilar bilish faolligini oshirish metodikasi yoritilgan. Muammoli ta’lim texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri va ijodiy yondashuvini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Shuningdek, matematika darslarida muammoli vaziyat yaratish bosqichlari hamda amaliy misollar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, muammoli vaziyatli topshiriqlardan foydalanish o‘quvchilarning darsdagi faolligini oshirish hamda bilimlarni samarali o‘zlashtirishga xizmat qiladi.