TIBBIYOTDA DORIVOR O‘SIMLIKLAR VA ULANING QO‘LLANILISHI - Muhidinova Jasmina Toir qizi; Nazarova Ozoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dorivor o‘simliklarning tibbiyotda qanday ahamiyatga ega ekani, turli xil o‘simliklar orqali kasalliklarni oldini olish va dorivor preparadlar tayyorlash va ularni qanday qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Lotin tili farmatsevtikasida o‘simliklarning nomlanishi, dorivor preparadlarning lotincha atalish tizimini shakillantiradi va tibbiy terminologiyada universal asos bo‘lib xizmat qiladi.Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, tibbiyotda dorivor o‘simliklarning qo‘llanishi sun‘iy preparadlarning organizmga salbiy ta’sirini oldini oladi.