TOSHKENTNING IJTIMOIY HAYOTI VA FAYNBERG SHE’RIYATI - Shukurova Namuna Hasanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Toshkent shahrining ijtimoiy hayoti Aleksandr Faynberg she’riyati misolida tahlil qilinadi. Shoir asarlarida shahar muhiti, odamlar ruhiyati, kundalik hayot manzaralari va ma’naviy qadriyatlar qanday aks etgani yoritiladi. Faynberg she’riyati orqali Toshkentning tarixiy va zamonaviy ijtimoiy qiyofasi ochib beriladi.