UMON SULTONLIGI TASHQI SIYOSATINING USTUVOR YO‘NALISHLARI (1990-2026 YILLAR) - Sattarova Odina Baxtiyarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Ummon Sultonligining tashqi siyosati, uning o‘ziga xos xususiyatlari, hozirgi holati va kelajakdagi istiqbollarini tadqiq qilishga qaratilgan. Maqolada Ummonning tashqi siyosat tizimi, hukumat strukturasi, ma’muriy-hududiy bo‘linishi, ijtimoiy-siyosiy barqarorligi va iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, mamlakatning global siyosatdagi roli, diplomatik faoliyati va kelajakdagi islohotlar hagida fikr yuritiladi.