OILAGA, YOSHLARGA VA AXLOQQA QARSHI JINOYATLARNING OLDINI OLISHDA PROFAYLING TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING KRIMINOLOGIK JIXATLARI - Nilufar Ashurova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilaga, yoshlarga va axloqqa qarshi jinoyatlarning oldini olish jarayonida profayling texnologiyalaridan foydalanishning kriminologik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu turdagi jinoyatlarning kelib chiqish omillari, ularning ijtimoiy xavfliligi hamda profilaktika mexanizmlarini takomillashtirish zarurati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.