O‘ZBEKISTONNING 2023–2027 YILLARDA YOSHLARNI HARBIY- VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH KONSEPSIYASINI AMALGA OSHIRISH SHAROITIDA CHAQIRIQGACHA HARBIY TA’LIMDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Xolmonov Mansur Narzullaevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining 2023-yil 29-iyundagi 267-son qarori bilan tasdiqlangan 2023–2027 yillarda yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalash konsepsiyasini amalga oshirish sharoitida chaqiriqgacha harbiy ta’limda psixologik tayyorgarlikning samaradorligini oshirish yoʻllari batafsil koʻrib chiqiladi. Normativ-huquqiy hujjatlar, ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida konsepsiyaning asosiy tamoyillari, bosqichlari va vazifalari tahlil qilinadi. Chaqiriqgacha harbiy ta’limda psixologik tayyorgarlikning nazariy, metodik va amaliy jihatlari oʻrganilib, uning samaradorligini oshirish uchun innovatsion yondashuvlar (raqamli texnologiyalar, interaktiv usullar va monitoring tizimlari) taklif etiladi. Natijada, yoshlarda harbiy xizmatga ruhiy tayyorlikni mustahkamlash va milliy xavfsizlikni taʼminlash boʻyicha tavsiyalar beriladi.