ZAMONAVIY HARBIY MOJAROLAR SHAROITIDA HARBIY XIZMATCHILAR RUHIY HOLATINI PSIXOLOGIK QO‘LLAB- QUVVATLASH TIZIMI - Boboyev Jonrid Yunusovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy harbiy mojarolar sharoitida harbiy xizmatchilar ruhiy holatini psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Hozirgi davr qurolli mojarolarining psixologik xususiyatlari, jangovar stress, posttravmatik stress buzilishi (PTSB), informatsion bosim hamda gibrid urush sharoitida harbiy xizmatchilarning ruhiy barqarorligini ta’minlash masalalari ilmiy jihatdan yoritiladi. Zamonaviy psixolog olimlarning tadqiqotlari asosida harbiy xizmatchilarni psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rsatib beriladi.