ALEXANDER FAYNBERG SHE’RIYATIDA HAYOTIY FALSAFA VA RUHIY KECHINMALAR - Ochilova Xurshida Norsaidovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Aleksandr Faynbergning she’riyatidagi hayotiy falsafa, inson ruhiyati va kechinmalar motivlari tahlil qilinadi. Shoir satrlarida insonning quvonch va qayg‘u bilan bo‘lgan munosabati, o‘tgan vaqtga bo‘lgan e’tibor va hayotiy tajribalarni qadrlash ruhiyati badiiy usullar orqali ifodalanadi. Tadqiqot davomida she’rdagi metaforalar, badiiy obrazlar va motivlar o‘rganilib, ularning ma’naviy va gumanistik ahamiyati yoritiladi.