ZAMONAVIY HARBIY SHAROITDA HARBIY XIZMATCHILARNING STRESSGA CHIDAMLILIGINI PSIXODIAGNOSTIKA QILISH - Abduraxmonov Sharibjon Axmadjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy harbiy faoliyat sharoitida harbiy xizmatchilarning stressga chidamliligini aniqlash va baholash masalalari tahlil qilinadi. Harbiy faoliyatning psixologik murakkabligi, jangovar vazifalarni bajarish jarayonida yuzaga keladigan stress omillari hamda ularning harbiy xizmatchi shaxsiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, stressga chidamlilikni aniqlashda qo‘llaniladigan psixodiagnostik metodlar va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.