LEKSIKOLOGIYA VA SEMASIOLOGIYA FANINING VAZIFALARI - Achilova Rayhona Xasanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada tilshunoslikning eng muhim va fundamental sohalari bo‘lgan leksikologiya va semasiologiyaning asosiy vazifalari, ularning tildagi lug‘at tarkibini o‘rganishdagi o‘rni hamda o‘zaro aloqadorligi tizimli ravishda tahlil qilinadi. Leksikologiya tildagi so‘z boyligini muayyan tartibga solingan sistema sifatida o‘rganuvchi fan sifatida, uning zimmasidagi so‘zlarning kelib chiqishi, iste’mol doirasi, uslubiy qatlamlari va lug‘at tarkibining boyish manbalarini tadqiq etish kabi dolzarb vazifalar yoritib berilgan.