IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH ORQALI INTELLEKTUAL IMKONIYATLARINI RO‘YOBGA CHIQARISH IMKONIYATLARI - Kadirova Nigora Saxibjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Shu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarning intellektual salohiyatini rivojlantirishda psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Tadqiqotda psixologik yordamning nazariy tomonlari, individual yondashuv mexanizmlari, motivatsiya va emotsional barqarorlikning o‘rni hamda inklyuziv ta’lim muhitining ta’siri tahlil qilib chiqilgan. Psixologik qo‘llab-quvvatlash bolaning ijtimoiy moslashuvi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va bilish jarayonlarining faollashuviga xizmat qilishi asos ekanligi yaqqol ko’rsatib o’tib ketilgan.