TA’LIM JARAYONIDA TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARINING O‘QUVCHILAR PSIXOLOGIK VA IJODIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Karimjonova Durdona Jaloliddin qizi; Inoyatov Odiljon Sabitovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada tasviriy san’at darslarining o‘quvchilar psixologik rivojlanishi, ijodiy fikrlashi va estetik didini shakllantirishdagi pedagogik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, tasviriy faoliyat jarayonida o‘quvchilarning tasavvuri, diqqat-e’tibori, mayda motorikasi hamda o‘ziga bo‘lgan ishonchi rivojlanishi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Maqolada tasviriy san’at darslarini samarali tashkil etish bosqichlari va zamonaviy pedagogik yondashuvlarning ta’lim samaradorligiga ta’siri ham yoritib berilgan.