ZAMONAVIYLASHUV JARAYONLARIDA MADANIY TRANSFORMATSIYA KO‘RINISHLARI VA MAFKURAVIY IMMUNITETGA EHTIYOJ - QUVONDIQOVA DILNOZA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Zamonaviylashuv jarayoni to’xtovsiz davom etuvchi tarixiy zaruratdir. Bu jarayonning jamiyat madaniy hayotiga ta’siri, madaniy transformatsiya ko’rinishlari hamda globallashuv sharoitida mafkuraviy immunitetga bo’lgan ehtiyoj omillari ushbu maqolada tahlil etiladi. Rivonjlangan texnologiyalar, axborot oqimi va madaniyatlararo integratsiya natijasida yuzaga kelayotgan madaniy-ijtimoiy o’zgarishlar milliy mentalitet, an’anaviy qadriyatlarga turlicha ta’sir kuchlarini ko’rsatmoqda. Maqolada mazkur o’zgarishlarning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil etilib, yoshlar ongida axborot xurujlariga nisbatan ongli ravishda qarshilik, mafkuraviy immunitetning zaruriyati, shuningdek, milliy o’zlikni asrash innovatsion rivojlanish sharoitida muhim omil sifatida yoritib beriladi.