MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAJ SAFARI VA SAYOHATLARI - Olimjonova Hayotxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning haj safari va boshqa sayohatlari uning shaxsiy kamoloti, ilmiy dunyoqarashi va ma’rifiy faoliyatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Safarlar orqali orttirilgan tajribalar Behbudiyning diniy, ijtimoiy va madaniy qarashlarini boyitib, jamiyatni ilm-fan, taraqqiyot va ma’naviy uyg‘onish sari yetaklash g‘oyalarining shakllanishiga xizmat qilganligi yoritiladi. Maqolada uning safar davomida kuzatgan turli mamlakatlar hayoti va ilmiy tajribasini o‘z yurti uchun tatbiq etish zarurati ilmiy asosda tahlil qilinadi.