ZAMONAVIY ILM-FANDA OLIMA AYOLLARNING O‘RNI: TIBBIYOT SOHASIDA OLIMA AYOLLARNING ZAMONAVIY ILMGA QO‘SHGAN HISSASI - Adhamova Mohlaroy Nodirbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda zamonaviy tibbiyot rivojida olima ayollarning tutgan o‘rni va ularning ilm-fanga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tibbiyot sohasida faoliyat olib borgan ayol olimlarning tarixiy va zamonaviy yutuqlari, ularning sog‘liqni saqlash tizimini takomillashtirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, ayol olimalarning ilmiy izlanishlari orqali tibbiyotda innovatsion yondashuvlar shakllanayotgani, kasalliklarni aniqlash va davolash usullarining rivojlanishiga qo‘shgan hissasi ko‘rsatib beriladi. Maqolada ayol olimlarni qo‘llab-quvvatlash va ularning ilmiy faoliyatini rag‘batlantirish tibbiyot sohasining barqaror rivoji uchun muhim omil ekani asoslab beriladi.