ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA UMUMINSONIY QADRIYATLARNING IFODALANISHI - Sadoqatxon Mirzajonova Ulug‘bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg she’riyatida umuminsoniy qadriyatlarning qanday ifodalangani tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida shoir she’rlarida uchraydigan vatan, sevgi, xotira, inson hayoti va so‘zning ahamiyati kabi mavzular ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, shoirning lirik qahramoni orqali insonning ichki kechinmalari va hayot haqidagi o‘y-mulohazalari qanday ifodalangani tahlil qilinadi. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, Faynberg she’rlari oddiy va tushunarli obrazlar orqali barcha insonlar uchun muhim bo‘lgan fikrlarni yoritadi.