KOMPYUTER LINGVISTIKASI - Yaxshiboyeva Gulsevar Rasuljon qizi; Xomidova Malohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompyuter lingvistikasi tushunchasi, uning paydo bo‘lishi, asosiy vazifalari va qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbek tilida kompyuter lingvistikasi rivojlanishi va zamonaviy texnologiyalardagi roli haqida ham ma’lumot berilgan. Kompyuter lingvistikasi tabiiy tillarni tahlil qilish, nutqni tanish, mashina tarjimasi va lingvistik dasturlar yaratish imkoniyatlarini taqdim etishi ko‘rsatib o‘tilgan.