NAQSHBANDIYLIK TARIQATI: SHAKLLANISHI, FALSAFIY ASOSLARI VA IJTIMOIY-MA’NAVIY AHAMIYATI - Azamatova Dilnoza O’ktam qizi; Xudoyberdiyev Rashid Zokir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ishda Naqshbandiylik tariqatining vujudga kelish tarixi, uning iyerarxik tuzilishi va ma’naviy-axloqiy nizomi ilmiy asosda tadqiq etiladi. Tadqiqotda tariqat silsilasining shakllanish bosqichlari, Bahouddin Naqshband tomonidan kiritilgan metodologik o‘zgarishlar va ta’limotning 11 fundamental tamoyili tizimlashtirilgan holda bayon etilgan. Shuningdek, tariqatning ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi institutsional o‘rni tahlil qilinadi.