AKADEMIK LITSEYLARDA BIOLOGIYA DARSLARINING TARBIYAVIY IMKONIYATLARI - Normuratova Gavhar Sherqobilovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada akademik litseylarda biologiya darslarini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarga sog‘lom turmush tarzi, shaxsiy gigiyena qoidalari, bioetika va mehnatsevarlik tarbiyasini singdirishning uslubiy asoslari yoritilgan. Hujayraning kimyoviy tarkibi, metabolizm va ekologiya bo‘limlari misolida nazariy bilimlarni hayotiy ko‘nikmalar bilan bog‘lash metodikasi tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchilarning ekologik madaniyatini yuksaltirish va ularda milliy tabiat boyliklariga nisbatan mas’uliyat hissini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.