MASHINASOZLIK TARMOQLARIDA ASOSIY MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Savrieva Madina Xakimovna; Sayfullayev Ulug’bek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mashinasozlik tarmoqlaridagi asosiy muammolar (ta’minot zanjiri uzilishlari, mehnat yetishmovchiligi, xarajatlar o‘sishi, kibertahdidlar, ekologik talablar va operatsion murakkablik) Industry 4.0 asosidagi innovatsiyalar – sun’iy intellekt, IoT, raqamli egizaklar, 3D bosib chiqarish, blokcheyn va prediktiv texnik xizmat orqali samarali hal qilinadi. Ushbu yondashuvlar ishlab chiqarish samaradorligini oshiradi, xarajatlarni 30-60% ga kamaytiradi, barqarorlikni ta’minlaydi va global raqobatbardoshlikni kuchaytiradi.