DAVLAT ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING IQTISODIY HOLATI TAHLILI(NKMK misolida) - Savriyeva Madina Xakimovna; Mavlonova Bonu Qahramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada davlat ishlab chiqarish korxonalarining iqtisodiy holatini tahlil qilish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot obyekti sifatida Navoiy kon- metallurgiya kombinati faoliyati o‘rganildi. Korxonaning ishlab chiqarish hajmi, moliyaviy ko‘rsatkichlari va investitsiya faoliyati iqtisodiy tahlil usullari yordamida baholandi.