TIJORAT BANKLARINING KREDIT SIYOSATI MEXANIZMLARI - Savrieva Madina Xakimovna; Norova Shaxlo Raxmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: maqolada kredit siyosatnida kredit risklarini boshqarish va daromadni maksimal darajada oshirishga qaratilgan strategik qarorlar tizimi, yo’nalishlari, mexanizmlarining ahamiyati yorililgan. Zamonaviy sharoitda banklar oldida iqtisodiyotning real sektorini qo‘llab-quvvatlash, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish, aholining turmush darajasini oshirish kabi ijtimoiy- iqtisodiy vazifalar tamoyillari asosida bajarilishini ta’minlash to’g’risida yoritilgan.