“MILLIY ASHULALAR UCHUN MILLIY SHE’RLAR” MAJMUASINING YARATILISH TARIXI, TUZILISHI VA XUSUSIYATLARI - Jo‘rayeva Fotima Sharif qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziy hayot yo‘li, ijodi hamda “Milliy shaulachilar uchun milliy she’rlar” majmuasining yaratilish tarixi sababi haqida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari majmua tarkibi to‘liq o‘rganib chiqilib, tarkibdagi boshqa asarlar xususida ham ma’lumotlar berib o‘tilgan. Asarning qo‘lyozma nusxalari, manbalarning tuzilishi borasida bir qancha ma’lumotlar o‘rganilib, sanab o‘tilgan.