ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR: INNOVATSIYALAR VA ULARNI AMALIYOTGA JORIY ETISH” - Kabulova Munavvar Saparbayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, ularning turlari, innovatsion yondashuvlar hamda ushbu texnologiyalarni ta’lim amaliyotiga joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoniga raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, virtual va kengaytirilgan reallik, o‘yinlashtirish hamda STEAM yondashuvini integratsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik innovatsiyalarni joriy etishda uchraydigan muammolar, o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish zaruriyati va mazkur jarayonning samaradorlik ko‘rsatkichlari ilmiy asoslangan. Maqolada xalqaro tajribalar va O‘zbekistondagi amaliy islohotlar qiyosiy tahlil qilingan.