AVTO SANOAT KORXONALARI XODIMLARINI XAVFSIZLIK BO’YICHA O’QITISHDA ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARI VA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Abduraxmanov Abdurashid Ataxanovich; Abdullajonov Jasurbek Oybek oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada avto sanoat korxonalarida xodimlarni mehnat xavfsizligi bo’yicha o’qitish jarayonlarini zamonaviy ta’lim texnologiyalari va sun’iy intellekt vositalaridan foydalangan holda takomillashtirish masalalari ko’rib chiqilgan. Tadqiqotda an’anaviy o’qitish usullarining kamchiliklari tahlil qilinib, raqamli simulyatorlar, virtual haqiqat (VR), kengaytirilgan haqiqat (AR) hamda sun’iy intellektga asoslangan adaptiv o’quv tizimlari orqali xodimlar bilimini oshirish imkoniyatlari o’rganilgan. Maqolada O’zbekiston avto sanoati kontekstida xavfsizlik ta’limini raqamlashtirishning amaliy yo’llari taklif etilgan va joriy etish samaradorligi ko’rsatilgan.