VAGONSOZLIKDA ISHLATILADIGAN PO‘LATLARNING TARKIBI, ISHLAB CHIQARISH JARAYONI VA EKSPLOATATSION XUSUSIYATLARI - Xidirnazarov Samandar Gulyam o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vagonsozlikda qo‘llaniladigan po‘latlarning kimyoviy tarkibi, ishlab chiqarish jarayonlari va ekspluatatsion xususiyatlari batafsil tahlil qilinadi. Po‘latning tarkibi va tuzilishi uning mexanik xususiyatlariga qanday ta’sir etishi, shuningdek, ishlab chiqarish usullarining po‘lat sifatiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada vagonsozlikda ishlatiladigan po‘latlarning turlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari ham muhokama qilinadi.