MAKTABGACHA TA’LIM SIFATINI OSHIRISH YO‘LLARI HAMDA XALQARO TAJRIBALARDAN FOYDALANISH MASALALARI - Joniqulova Yulduz Alisherovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimini yanada takomillashtirish yo‘llari hamda bu jarayonda ilg‘or xorijiy tajribadan samarali foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Unda mavjud muammolar chuqur o‘rganilib, ularni bartaraf etishga qaratilgan asosiy yo‘nalishlar yoritilgan. Jumladan, pedagog kadrlarning kasbiy salohiyatini oshirish, inkluziv ta’lim muhitini kengaytirish hamda zamonaviy ta’lim resurslarini joriy etish muhim omillar sifatida ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, maqolada Skandinaviya mamlakatlari, Finlyandiya, Kanada va Yaponiya kabi davlatlarning maktabgacha ta’lim sohasidagi ilg‘or tajribalari o‘rganilib, ularni milliy ta’lim tizimiga moslashtirish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Tahlillar asosida maktabgacha ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.