O‘ZBEK NASRNING SHAKLLANISHIDA ALISHER NAVOIY ASARLARINING O‘RNI - Abdurasulova Mashhura Shavkatbek qizi; Xomidova Malohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiy hayoti va ijodi yashagan vaqti, ijodiy faoliyati, uning dunyoga tanilgan asarlari haqida, o‘zbek badiiy adabiyotidagi o‘rni, badiiy va ma‘naviy mohiyatga ega asarlari, u haqidagi turli manbalar shuningdek o‘zbek nasrining yaratilishi haqida mulohaza yuritiladi.