XALQARO AMALIYOTDA IKKIYOQLAMA SOLIQ SOLISH VA UNI BARTARAF ETISH MUAMMOLARI - Normurodova Shahrizoda Shavkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda xalqaro amaliyotda ikkiyoqlama soliq solish tushunchasi, uning vujudga kelish sabablari va iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Ikkiyoqlama soliq solish xalqaro savdo va investitsiya jarayonlariga salbiy ta’sir ko‘rsatib, tadbirkorlik faoliyatini cheklashi mumkin. Tadqiqotda ikkiyoqlama soliq solishni bartaraf etishning asosiy mexanizmlari, jumladan, xalqaro soliq bitimlari, soliq kreditlari va soliqdan ozod etish usullari yoritib beriladi. Shuningdek, turli davlatlar tajribasi asosida muammoni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi hamda ushbu masalaning milliy soliq tizimi uchun ahamiyati ochib beriladi.