VOYAGA YETMAGANLARNI INTERNETDAGI TAHDIDLARDAN HIMOYA QISHNING PROFILAKTIK CHORA TADBIRLARI - Jo‘rayev Qobiljon Olimjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada voyaga yetmaganlarga xavf tug‘dirayotgan internetdagi tahdidlardan ularni himoya qilishning profilaktik chora tadbirlari, hayoti va so‘g‘lig‘ini xavf ostida qoldirayotgan internetdagi tahdidlar va ularning bartaraf qilish choralari yoritilgan. Onlayn predatorlar, kiber-grooming, onlayn ta’qib (kiberbulling va kiberstalkingni o‘z ichiga oladi), seksting ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.