RESTYLE SECOND HAND YO‘NALISHINI MODA OLIY TA’LIM DASTURLARIGA INTEGRATSIYA QILISHNING ILMIY-NAZARIY VA PEDAGOGIK ASOSLARI - Alimova Arofat Nuriddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada global moda sanoatining ekologik muammolari sharoitida restyle second hand yo‘nalishini moda oliy ta’lim tizimiga integratsiya qilishning ilmiy-nazariy, ekologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida moda industriyasining uglerod izi, tekstil chiqindilari hajmi va fast fashion modelining atrof- muhitga ta’siri o‘rganildi. Xalqaro ta’lim tajribasi misolida London College of Fashion, Parsons School of Design va Polimoda o‘quv dasturlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida restyle second hand yo‘nalishini mustaqil o‘quv moduli sifatida joriy etish modeli ishlab chiqildi hamda uning ekologik, iqtisodiy va kompetensiyaviy samaradorligi asoslab berildi.