YENGIL SANOATDA TOLALARNING AHAMIYATI VA ULARNING TURLARI - Egamova Dilfuza Ikramovna; Burhonova Sevinch Vahob qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada yengil sanoat tarmoqlarida qo‘llaniladigan tolalarning turlari, ularning fizik, mexanik va texnologik xossalari tahlil qilinadi. Tabiiy va kimyoviy tolalarning to‘qimachilik sanoatidagi o‘rni, ulardan samarali foydalanish yo‘llari hamda zamonaviy ishlab chiqarish jarayonlarida qo‘llanishi haqida ilmiy ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, tolalarning sifat ko‘rsatkichlari, ishlab chiqarishdagi ahamiyati va mato sifatiga ta’siri ham yoritib berilgan.