YENGIL SANOATDA YIGIRUV TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI VA RIVOJLANISHI - Ruziyeva Farangis Shavkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada yengil sanoat tarmog‘ining muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblangan yigiruv texnologiyasining ahamiyati yoritilgan. Yigiruv jarayonining asosiy bosqichlari, tolalarni qayta ishlash usullari hamda ip ishlab chiqarish jarayonining samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy yigiruv uskunalaridan foydalanish, ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish va sifat nazoratini takomillashtirish orqali to‘qimachilik mahsulotlari sifatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.