TIKUVCHILIK SOHASI VA UNING AHAMIYATI - Hakimova Fotima O’ktam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Tikuvchilik insoniyat tarixidagi eng qadimiy kasblardan biri hisoblanadi. Insonlar kiyim-kechak tayyorlash orqali o‘zlarini sovuqdan, issiqdan va tashqi muhit ta’siridan himoya qilib kelgan. Bugungi kunda tikuvchilik sanoati iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri hisoblanadi.