LEONHARD EYLER, RENÉ DEKART VA JOHN VENN: ILMIY MEROSI VA MATEMATIK TAFAKKUR RIVOJI - Mirzayeva Ziyodaxon Uktamjonovna; Xolboyev Dilmurod Xuribekovich; ALIYEVA RAYYONA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika va mantiq fanlari rivojiga ulkan hissa qo‘shgan uch buyuk olim – Leonhard Eyler, René Dekart va John Vennning ilmiy merosi qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda Dekartning analitik geometriya asoslari, Eylerning matematik analiz va graf nazariyasidagi kashfiyotlari hamda Vennning mantiqiy to‘plamlarni vizuallashtirish metodlari batafsil yoritilgan.