KARDIOLOGIYA SOHASINING RIVOJLANISH TARIXI - Mardonova Shoxista Rustam qizi; Sayfiyeva Dilnoza Shokir qizi; Mamirjonova Sug’diyona Vahobovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ishning maqsadi: Kardiologiyaning tarixiy rivojlanish jarayonini o’rganish va tahlil qilish, bu sohaning qadimgi davrlardan zamonaviy tibbiyotgacha bo’lgan evolyutsiyasini yoritib berish shuningdek, Ibn Sino (Avitsenna) kabi buyuk olimlarning kardiologiya rivojidagi o’ziga xos hissasini chuqur o’rganishdan iborat.